U bent hier

Spinning ?

Wat is Spinning ?

Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer. Dit kan op eigen gelegenheid, thuis of in zalen, alsook onder leiding van een spinninginstructeur in een fitnesscentrum.

Tijdens de workout wordt de weerstand van de spinningfiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel en sprints (of combinaties daarvan). Door wisselende belasting en verschillende zit- en stahoudingen worden hart, longen en beenspieren getraind. De weerstand die de machine geeft kan per individu verschillend ingesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training en controleert de inspanningen eventueel met een hartslagmeter.

Spinning zorgt, net als andere trainingsactiviteiten, voor het sterker maken van het hart, het groter maken van de longinhoud zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen, een regelmatige bloedsomloop, zodat de spieren beter worden doorbloed, het elastischer maken van de spieren zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen. Bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets.

(bron:wikipedia)

Je ziet het al: deze sport is geschikt voor iedereen. Het meest interessante en het leukste is als je naar onze spinningsessies komt.

  • Je hebt geen speciale tools nodig (de spinningfietsen staan in onze zaal in Aarschot voor je klaar)
  • Je hebt geen speciale talenten nodig, fietsen op een vast gemonteerde fiets is binnen het bereik van zowat iedereen.
  • Je hebt niet veel tijd nodig: je kiest zelf hoeveel sessies van één uur je meedoet. Voor het op peil houden van de conditie is één of twee uurtjes per week uiteraard een goede keuze.

Wanneer je dus een goed resultaat wilt, in een aangename omgeving, onder deskundige begeleiding kan je bij Trim Velo terecht.

Voor meer info kan je altijd eens binnenspringen in onze fietsenwinkel in de Steystraat 5 te Aarschot.